Omgeving

Schalkhaar

Vanaf de bed and breakfast loopt u in een paar minuten naar de dorpskern van Schalkhaar. De belangrijkste voorzieningen zijn hier te vinden.

Winkels in Schalkhaar
In Schalkhaar zijn ongeveer tien winkels. O.a. twee supermarkten, een drogist, een bakker, een snackbar en een huishoudelijke winkel. Op donderdag is er een kleine markt op het plein bij de kerk.

Restaurants
In het buitengebied van Schalkhaar kunnen wij aanraden: Eten bij Pa en Ma of bij Restaurant Nunu. In het centrum van Schalkhaar kunt u eten bij Brasserie De Lindeboom of bij Wok Plaza.

Rielerenk en Douwelerkolk
De bed and breakfast ligt op De Rielerenk. De Rielerenk is samen met de Douwelerkolk een groene buffer tussen het dorp Schalkhaar en de stad Deventer. De Rielerenk is al van oudsher bouwland. En grotendeels is het gebied dat nog steeds. De Douwelerkolk is een oude dijkdoorbraak van de Ijssel. Het is een prachtig natuurgebied met oude bossen, poelen en weilandjes. De Rielerenk en de Douwelerkolk omvatten in totaal ca. 250 ha. De gemeente Deventer wil het gebied als groengebied behouden en heeft daartoe een masterplan opgesteld.

Deventer

Het is ongeveer 12 minuten fietsen naar Deventer. Er gaat ook een bus naar het station van Deventer. Vanaf het station is het 5 minuten lopen naar de Brink.

Stadswandeling
Elke  dag organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Zonder gids wandelen kan natuurlijk ook. Bij de VVV Deventer zijn diverse wandelroutes door de binnenstad verkrijgbaar.

Winkelen in Deventer
De Koekstad Deventer biedt een keur aan bijzondere, grappige, mooie en unieke winkels. Van kleding tot wonen, van hobby tot multimedia, van boeken tot chocola, van stempels tot bordspellen. Een paar tips: Hemelse Hebbendingen, Holy Cow, Koning Willem, Deventer koekwinkel, Roemar koffie en thee… Op vrijdag is er een gezellige markt op de Brink.

Musea
In Deventer vind je het Speelgoedmuseum. Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van speelgoed. Een bezoek aan Museum De Waag is ook een aanrader. Het museum is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. Er zijn wisselende exposities over de stad Deventer.

Boottocht op de Ijssel
Er zijn verschillende rederijen die boottochten aanbieden over de Ijssel. Bijvoorbeeld naar Kampen of naar Doetinchem. De Hanzesteden en de uiterwaarden zijn prachtig vanaf het water.

Lebuiniskerk beklimmen
Je moet er wel wat voor over hebben: 220 treden beklimmen van het 420 jaar oude trappenhuis. Het uitzicht over de stad is heel mooi!

Restaurants in Deventer
In Deventer zijn er heel veel leuke restaurants. Een paar tips: St. Tropez, Pizzeria Da MarioRestaurant Bouwkunde. In de omgeving kunnen wij Brasserie Zonnig in Diepenveen en Het Diekhuus in Terwolde aanraden.

Deventer boekenmarkt
Jaarlijks vindt op de eerste zondag van augustus de Deventer Boekenmarkt plaats. In totaal zijn meer dan 850 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land.

Deventer op stelten
Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum. Het festival vindt plaats in juli.

Dickens Festijn
De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn vindt plaats op een zaterdag en zondag in december. Jaarlijks wordt het festijn bezocht door ruim 120.000 bezoekers. De toegang is gratis.