Schalkhaar

Vanaf de bed and breakfast loopt u in een paar minuten naar de dorpskern van Schalkhaar. De belangrijkste voorzieningen zijn hier te vinden.

Winkels

In Schalkhaar zijn ongeveer tien winkels. O.a. twee supermarkten, een drogist, een bakker, een snackbar en een huishoudelijke winkel. Op donderdag is er een kleine markt op het plein bij de kerk.

Restaurants

In het buitengebied van Schalkhaar kunnen wij aanraden: Eten bij Pa en Ma of bij Restaurant Nunu. In het centrum van Schalkhaar kunt u eten bij Brasserie De Lindeboom of bij Wok Plaza.

Evenementen

Schalkhaar Life
Het vierde weekend in mei vindt jaarlijks het dorpsfeest plaats. Het is dan drie dagen feest, met o.a. een kermis, een braderie en een feestavond.

Rielerenk en Douwelerkolk

De bed and breakfast ligt op De Rielerenk. De Rielerenk is samen met de Douwelerkolk een groene buffer tussen het dorp Schalkhaar en de stad Deventer. De Rielerenk is al van oudsher bouwland. En grotendeels is het gebied dat nog steeds. De Douwelerkolk is een oude dijkdoorbraak van de Ijssel. Het is een prachtig natuurgebied met oude bossen, poelen en weilandjes. De Rielerenk en de Douwelerkolk omvatten in totaal ca. 250 ha. De gemeente Deventer wil het gebied als groengebied behouden en heeft daartoe een masterplan opgesteld.